Универзитет „Св. Климент Охридски“ - Битола
 Педагошки факултет - Битола
  

Универзитетот „Св. Климент Охридски“ – Битола, во пресрет на Денот на основањето на УКЛО, на 24 април 2018 година, по трет пат организира натпревар во ораторство на тема „Quo vadis, студенту?  Правата на студентите во 21 – от век!

УКЛО ТРИВИУМ е одлична можност студентите да ги подобруваат вештините за јавно говорење, аргументирано и структурирано изразување. Конкурсот е отворен до 30 март 2018 година.

Повеќе информации.

Академските стипендии за граѓанското општество (Civil Society Scholar Awards -CSSA) ја поддржуваат меѓународната академска мобилност, со цел на студентите  на докторски студии и факултетскиот кадар да им овозможат пристап до ресурсите кои го поткрепуваат социјално ангажираното и критичко истражување во нивните родни земји или региони.

За повеќе критериуми и услови за пријавување, ве молиме да ги консултирате деталните документи: Насоки и најчесто поставувани прашања, достапни овде:
https://www.opensocietyfoundations.org/grants/civil-society-scholar-awards

Рокот за аплицирање: 31 март 2018 година.

Информации и потребни документи.

Се информираат студентите дека е објавен Конкурсот за Фулбрајт студентска стипендијата за академската  2019-20 година. Оваа стипендија ги покрива сите трошоци (виза, патување, сместување, студирање и слично) и може да аплицираат сите студенти кои ќе дипломираат до крајот на оваа календарска година, студентите кои се запишани на магистерски или докторски студии во Македонија или во било која друга држава и сакаат да направат истражување за нивните магистерски или докторски тези.

Повеќе информации тука.

Објавен е РАСПОРЕД на часовите ѕа летниот семестар од академската 20107-18 година.

EPLUS.fw 

- Основни информации
- Е+ договори
- Прелиминарен повик Е+
- Прелиминарна пријава STUDENT
- Прелиминарна пријава STAFF

За повеќе прашања контактирајте го Еразмус Координаторот: доц. д-р Бисера Костадиновска-Стојчевска на е-маил k_bisera@yahoo.com или на 047/207-372

ijeTEACHER

subscribe to our youtube channel 2

 

 research gate