change language
 
Добродојдовте на веб страницата на нашиот факултет

 

Објавени се конкурси за упис на нови студенти. Одлука за компатибилни студиски програми од прв циклус за запишување на втор циклус на студии.

Се известуваат студентите дека испитите по Методологија кај проф. Деан Илиев ќе се реализираат на 26.06.2015 година (петок) во 10.00 часот.

Резултати
од испитот по предметот Етика во образованието за студентите од Педагошка доквалификација

Резултати
од испитот по Педагогија

Резултати
од испитот по ПЕДАГОГИЈА за студентите од ПЕДАГОШКА ДОКВАЛИФИКАЦИЈА одржан на 05.06.2015 година.

Резултати
од предметот Педагогија.

Објавен е РАСПОРЕД на испитите за ЈУНСКА испитна сесија за 2015 година. Последна промена 08.06.2015 година

Портфолио
за Интегрирана методичка практика (VIII сем.) и Педагошка практика (VI сем.) 2015 год. 

Им се соопштува на сите студенти од Педагошки факултет дека заверка на семестар и пријавување на испити за Јунска испитна сесија ќе се извршува од 18 до 22 мај, 2015 година.
Пријавувањето на испити важи и за студентите од Постдипломски и Докторски студии, како и студентите од Педагошка доквалификација.

Ново Соопштение
за доделување на вредносни бонови–ваучери на студенти

Почитувани студенти, Во рамките на Еразмус + програмата  ве известуваме дека на 04.05.2015, понеделник во 10.00 ч. во Амфитеатарот ќе се одржи предавање  на тема: Special Educational Needs in EFL Teaching: the case of DyslexiaDr. MIRIAM BAIT, Faculty of Political and Social Sciences, University of Milan, Italy

Кромберт и Шуберт во соработка со Универзитетот „Св. Климент Охридски“ нудат практиканска работа за студентите. Повеќе информации тука.

На 24.03.2015 година гостин на Педагошки факултет беше предавачот од Универзитетот во Малме, Шведска, Balli Lelinge кој одржа предавање на тема Мотивациони детерминанти за успешно учење.

Доц. д-р Ана Марија Мајер од Универзитетот Ото Фридрих од Бамберг Сојузна Република Германија престојуваше на Педагошкиот факултет при Универзитетот „Св. Климент Охридски“ Битола од 09.03.2015 до 13.03.2015 во рамките на Еразмус Мобилност. Таа им држеш предавања на германски јазик на студентите од студиската програма Германски јазик и книжевност III год. и двопредметната студиската програма Македонски јазик и Германски јазик  IV год..Студентите имаа можност да следат предавања и да вежбаат пишување како една важна вештина при изучување на германскиот јазик, при тоа д-р Мајер се осврна посебно на пишување биографија, е-мајл и мотивациони писмо за разни
апликации.


На 10.03.2015, на Педагошкиот Факултет во Битола, предавање одржа проф. д-р Џуди Ричардсон,  Professor Emerita од Virginia Commonwealth University во рамките на нејзината Фулбрајт програма. Предавањето/работилницата се однесуваше на практичната настава на студентите од насоките Македонски јазик и книжевност и Англиски јазик и книжевност од Педагошки факултет во Битола. Работилницата се фокусираше на развивање на методичките способности за користење на литературните форми во наставата по англиски/македонски јазик. Материјалите од работилницата може да се преземат на следните линкови:
- Practical interactive classroom activities
- The Doorbell Rang
- Brown Bear, Brown Bear

Се известуваат студентите дека одобрена е дополнителна АПРИЛСКА испитна сесија од 20 до 24 април 2015 година. Пријавување на испити е од 14 до 17 април.

Во рамките на проектот организиран во соработка со SEECEL (South East European centre for entrepreneurial learning), на 10.03.2015 година, пред студентите на Педагошкиот факултет во Битола,  пригодни предавања од областа на претприемништвото одржаа г-ѓа Розита Талевска Христовска од Фондацијата BSC (Business Start Up Center) www.bscbitola.org  и г-дин Јован Сталевски, претседател на CEFE Македонија http://www.cefe.mk/
.

ПЕДАГОШКА ДОКВАЛИФИКАЦИЈА

- Програма за педагошка практика
- Распоред за педагошка практика

НОВ Распоред на групи за педагошка практика
за студентите од студиската Германски јазик и книжевност.

Објавен е распоред на часови за летен семестар во академската 2014/15 година.

ОБСЕ објавува повик за есеј.

Се известуваат студентите од ПРВА година дека Министерството за здравство организира задолжителни бесплатни систематски општи и стоматолошки преглед. Повеќе информации.

Информации за педагошка доквалификација

Список на пристигнати преводи на книги во библиотеката при педагошки факултет

 

  

 

Нова програма на ЕРАЗМУС+

Прозорци за мобилност Потребни уплатници при студирањето на Педагошки факултет. Сите уплатници, пополнети, може да ги подигните и на Факултетот.

Формулари и документи

 

 

За Факултетот | Мапа на сајтот | Информации за контакт | ©2014 Педагошки факултет - Битола